Tezli yüksek lisans programına kabul edilen öğrencilerin yüksek lisans eğitimlerini tamamlayarak mezun olabilmeleri için 3 kredilik 3 zorunlu dersi ve yine 3 kredilik 6 seçmeli dersi ve seminer çalışmasından oluşmaktadır. Ayrıca Staj yapmaları ve tezlerini sunarak 123 AKTS’lik eğitimlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir.
Tezsiz yüksek lisans programına kabul edilen öğrencilerin yüksek lisans eğitimlerini tamamlayarak mezun olabilmeleri için 3 kredilik 3 zorunlu dersi ve yine 3 kredilik 7 seçmeli dersi başarıyla geçmeleri gerekir. Ayrıca Staj yapmaları ve dönem projelerini sunarak 93 AKTS’lik eğitimlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir.
Her iki programa da kabul, mülakata dayalı olarak gerçekleştirilecektir.
Başvuruların çok olması durumunda, tüm başvurulardan yapılan eleme sonrasında belirli sayıda öğrenci (kontenjanın yüzde elli fazlası) mülakata çağrılır ve nihai kabul bu aşamada gerçekleşir.
Programı bitiren öğrenciler, psikolojik uyum sorunları ve/veya klinik düzeyde psikolojik sorunlar yaşayan bireylere müdahale konusunda gerekli teorik ve pratik bilgiyi kazarak, gerek staj ve gerekse süpervizyon dersleriyle de bu bilgileri uygulama anlamında pekiştirmeleri sağlanacaktır. Klinik psikolog ünvanı alan mezunlar, özel ofislerde ruh sağlığı hizmeti verebilecekleri gibi, askeri kurumlar, diğer devlet kurumları, hastaneler, özel eğitim merkezleri, eğitim kurumları ve her türlü şirkette çalışabilmektedirler.
Programı bitiren öğrenciler klinik psikolog ünvanını almaktadır.